Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Karate Kid

The Karate Kid (1984 - 1989)

PLAY MOVIE


Ένας νεαρός μετακομίζει με τη μητέρα του στην Καλιφόρνια. Όταν οι τοπικοί μπούληδες αρχίσουν να τον παρενοχλούν θα ζητήσει τη βοήθεια του Mr Miyagi, ενός μάστερ του καράτε, ο οποίος θα τον διδάξει περισσότερα πράματα απ’το απλά να παλεύει.

 

 

του John G. Avildsen

με τους Ralph Macchio, Pat Morita, Elizabeth Shue

 

 

The Karate Kid, Part II (1986)

 PLAY MOVIE

 

 Ο Αμερικανο-ιάπωνας Μιγιάκι και ο νεαρός μαθητής του Ντάνιελ πηγαίνουν στην πατρίδα του πρώτου. Εκεί, ο Μιγιάκι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Σάτο, τον προ 25ετίας αντίζηλό του για την καρδιά της ίδιας γυναίκας, και ο Ντάνιελ τον Τσόζεν, ανιψιό και μαθητή του Σάτο. Παράλληλα, ο νεαρός Αμερικανός θα νιώσει την καρδιά του να χτυπά για τη Γιούκι. Η διπλή αναμέτρηση θα αποφευχθεί, για να μην προδωθούν οι αρχές του Μιγιάκι, αλλά ο Ντάνιελ θα αντιμετωπίσει τον Τσόζεν και θα αναδειχτεί νικητής, χρησιμοποιώντας και πάλι μια καινούρια τεχνική.

 

 

The Karate Kid, Part III (1989)

 PLAY MOVIE

 

 O Ντάνιελ Λα Ρούσο, επιστρέφει από την Οκινάουα, ελπίζοντας για μια ήρεμη ζωή δουλεύοντας δίπλα στο σοφό κύριο Μιγιάγκι. Αντί γι' αυτό, ο Ντάνιελ εκβιάζεται να διαγωνιστεί πάλι ενάντια στον μοχθηρό "Κακό Αγόρι του Καράτε", τον Μάικ Μπερνς. Ο Ντάνιελ βρίσκεται εκτός της ομοσπονδίας του, αλλά ο Μιγιάγκι τον προειδοποιεί ότι, όταν το καράτε χρησιμοποιείται για να υπερασπίσεις τη ζωή και την τιμή σου, σημαίνει κάτι, αλλά όταν χρησιμοποιείται για να υπερασπίσεις ένα μεταλλικό κύπελο, δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ντάνιελ αδιαφορεί για τα λόγια του δασκάλου του και παραβιάζει τη σοφή ρήση του "ποτέ να μην βάζεις το πάθος σου μπροστά από τις αρχές σου", με αποτέλεσμα να υποκύψει στην πρόκληση των αντιπάλων του. Τώρα, με τον Ντάνιελ ταπεινωμένο και συγκεντρωμένο, ο Μιγιάγκι τον προετοιμάζει για τη μεγάλη νίκη του στο ματς του πρωταθλήματος.

The Karate Kid (2010)

Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του, Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο νταής του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε; Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο κύριος Χαν, που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του. Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απ’ όλα ωριμότητα και ψυχραιμία κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.
PART 1: CLICK
PART 2:CLICK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου